Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Gratis verzonden vanaf € 35,-

Marit Törnqvist

Alle kinderboeken met illustraties van Marit Törnqvist vind je hier. De van oorsprong Zweedse Marit Törnqvist is een van de meest gelauwerde kinderboekenillustrators van deze tijd. 

Marit Törnqvist werd in 1964 in Uppsala (Zweden) geboren. Op haar vijfde verhuisde ze met haar Nederlandse moeder, Zweedse vader en haar broer en zus naar Nederland. Van 1982 tot 1987 volgde ze de illustratie-opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar talent en unieke stijl vielen onmiddellijk op. Vrijwel al het werk dat ze toonde tijdens haar eindexamenexpositie werd uiteindelijk gepubliceerd en ze kreeg direct verschillende opdrachten. In Zweden werd ze gevraagd om het werk van Astrid Lindgren te illustreren en zo veroverde ze ook buiten Nederland en Vlaanderen een groot publiek. In 1995 verscheen haar eerste zelfgeschreven boek, 'Klein verhaal over liefde', dat bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Marit Törnqvists oeuvre telt vele hoogtepunten. Haar tekeningen in 'Jij bent de liefste', het poëzieprentenboek met versjes van Hans en Monique Hagen, getuigen van een enorm gevoel voor wat er in de wereld van het jonge kind speelt. In Pikkuhenki, een modern sprookje van Toon Tellegen, waarvoor ze in 2006 het Gouden Penseel kreeg, laat ze haar donkerdere kanten zien en benadrukt ze de kracht van het eenzame jongetje op treffende wijze.
In januari 2013 verscheen het prentenboek 'Groter dan een droom', met tekst van Jef Aerts, dat met gejuich werd ontvangen door de pers. Hierin toont ze een wereld tussen droom en werkelijkheid waar een kind in moeilijke tijden heen kan vluchten.

 

Bron: Singel Uitgeverijen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »