Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Zomersluiting tot 25 augustus --- Gratis verzonden vanaf € 35,- **** Webwinkelkeur √

Charlotte Dematons boeken en ansichtkaarten

Op deze pagina vind je alle kinderboeken, ansichtkaarten en andere artikelen van Charlotte Dematons, met de mooiste illustraties! Bekend van onder andere 'Alfabet',  'De Gele Ballon' en 'Nederland'. 

Charlotte Dematons (1957) groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten werd haar werk opgemerkt door de uitgever van Lemniscaat. Hij gaf haar een opdracht voor het maken van een prentenboek. Dat werd ‘Dido’, haar debuut als prentenboekenmaakster.

Sindsdien maakt ze diverse illustraties voor tijdschriften en kinderboeken, waaronder de beroemde kijk- en zoekboeken ‘De gele ballon’, ‘Nederland’ en ‘Sinterklaas’.
Dematons’ illustraties hebben vaak een sprookjesachtige sfeer en vallen op door de vele details. Voor ‘De sprookjes van Grimm’ ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006, en ‘Sinterklaas’, waarvan binnen vier jaar al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht, werd in 2008 bekroond met een Gouden Penseel.

 

Bron: Lemniscaat

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »