Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Gratis verzonden vanaf € 30,- **** Webwinkelkeur √
Een kinderboek kopen is nog niet zo makkelijk!

Een kinderboek kopen is nog niet zo makkelijk!

 

Dat horen we regelmatig van onze klanten, met direct daarop de vraag, ‘kunnen jullie mij adviseren?’ Hoewel we je zeker goede suggesties aan de hand kunnen doen, is het van belang om een kinderboek te kiezen wat bij jouw kind past. Als ouder weet je als geen ander waar jouw kind in geïnteresseerd is, dus een boek met dat onderwerp of een boek waar deze elementen in terugkomen maakt grote kans.

Babyboekjes, voel- en knisperboekjes

Elke jonge ouder zal het herkennen; voorlezen aan je kleintje kan nog een hele uitdaging zijn, vooral om het boekje enigszins heel te houden! Tijdens het voorlezen hebben deze deugnieten een grote aandrang om het boek aan te raken, te proeven en liever nog: lekker scheuren. Voor baby’s zijn knisper-, label-, voel- en stoffenboekjes dan ook reuze interessant, ze mogen er mee spelen en er is van alles te ontdekken. Tegenwoordig zijn er zelfs boekjes voor in bad, boekjes met knuffels erbij of erin, boekjes met geluiden. Naast deze speelboekjes zijn er de kleine kartonboeken die lekker stevig zijn.  Deze boekjes hebben vaak korte verhaaltjes of illustraties waar je als ouder vrij mee kunt associëren. Voorlezen aan je baby is goed voor de taalontwikkeling, en het is een eerste kennismaking met tekeningen en een verhaaltje.

 

Suggesties babyboeken:

nijntje speelt buiten - stoffen knisperboekje

nijntje - wie ben jij? - stoffen labelboekje

Rupsje Nooitgenoeg Badboekje - Eric Carle

Dag dieren! - stoffen knisperboekje - Dick Bruna

Pim en Pom Knisperkrant – Fiep Westendorp

 

nijntje labelboekje stoffen boekje

Boeken voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters doorlopen verschillende fases waar ze zichzelf en de wereld steeds een beetje meer gaan leren kennen, en zullen ze in de ene fase meer aandacht voor het verhaal op kunnen brengen dan in de andere. Jonge peuters vinden voelboekjes en flapboekjes erg interessant; op iedere pagina is iets te voelen of te ontdekken wat er achter de flapjes verborgen zit. Ook na eindeloos voorlezen zou je verwachten dat ze erop uitgekeken raken, maar juist omdat ze weten wat er komt maakt het boek extra aantrekkelijk. Menig flapjesboekje eindigt dan ook met vele plakbandreparaties op de pagina’s.

 

Peuterboeken van Nijntje, Kikker, Rupsje Nooitgenoeg, Gonnie en Gijsje hebben korte en duidelijke verhaaltjes met herkenbare onderwerpen voor peuters en kleuters. Veel kleuters vinden regelmaat erg fijn; met een dik voorleesboek met terugkerende karakters kun je elke avond een nieuw verhaaltje voorlezen. 

 

Suggesties peuter- en kleuterboeken:

Nijntje – Dick Bruna

Het grote flapjesboek van Kikker - Max Velthuijs

Dit is Dikkie Dik! - Flapjesboek - Jet Boeke

Jip en Janneke - Annie M.G. Schmidt

Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Dik - 365 verhaaltjes

Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Dik - 365 verhaaltjes


Webwinkel Keurmerk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »