Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Gratis verzonden vanaf € 35,-

Jet Boeke - Dikkie Dik boeken en kado-artikelen

Jet Boeke is afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Van 1973 tot 1975 reist ze samen met Arthur van Norden door Amerika, In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. 

Van de programmamakers mag ze zelf een idee aanleveren, en omdat voor de kleuters al materiaal voorhanden was besluit ze om iets te bedenken voor de allerkleinsten. Haar eigen poes brengt haar op het idee om voorleesverhaaltjes te maken over Dikkie Dik. De echte Dikkie Dik was overigens wit, maar die kleur was niet geschikt als illustratie.

Zelf maakt ze de tekeningen en de verhalen, en Arthur van Norden schrijft er de teksten bij. Dikkie Dik blijkt na een paar jaar zo populair dat vanuit boekwinkels de vraag van ouders komt of Dikkie Dik ook in boekvorm te verkrijgen is. Daarop besluiten Jet en Arthur ook boekjes te gaan maken over deze rode kater, die worden uitgegeven door Uitgeverij Gottmer in Haarlem.

In 1978 tekende Jet Boeke haar eerste Dikkie Dik-verhaal en 30 jaar later is hij nog steeds populair. In 2000 ontving zij de Kiekeboekprijs voor 'Waar is Dikkie Dik?'.

 

Bron: Gottmer Uitgeverij / Wikipedia

Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »