Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Gratis verzonden vanaf € 30,- **** Webwinkelkeur √

Jeff Kinney (1971), de auteur van 'Leven van een Loser'

Jeff Kinney, de auteur van 'Leven van een Loser'

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. 

Jeff schreef toen hij klein was zelfs een brief van vijf kantjes naar Lincoln Peirce, schrijver van de boeken van Niek de Groot, om hem om advies te vragen! In Nederland werden meer dan 2 miljoen boeken verkocht van de serie 'Het leven van een Loser', en wereldwijd zelfs meer dan 200 miljoen!

'Geen paniek!' werd in 2013 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. 'Gedumpt!' won die prijs in 2015 en 'Drie keer niks' in 2018. Volgens dagblad Stern is Jeff Kinney nu al een van de meest gelezen auteurs van de 21e eeuw. In 2012 bezocht Jeff Kinney Nederland, waar hij overvolle zalen met fans toesprak en honderden boeken signeerde.
In 2015 gebeurde er iets wel heel bijzonders: de paus nam de Latijnse editie van Het leven van een Loser in ontvangst! In hetzelfde jaar kwam Jeff Kinney nog een keer naar Nederland, waar hij drie Gouden Boeken kreeg uitgereikt voor zijn titels 'Vette pech!', 'Bekijk het maar!' en 'Een hondenleven'.

Jeff woont met zijn vrouw en twee zonen in Zuid Massachusetts, waar hij een boekwinkel heeft die, heel toepasselijk, 'An Unlikely Story' heet.

 

An Unlikely Story boekwinkel Jeff Kinney

Bron: Uitgeverij De Fontein, Wikipedia

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »