Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Zomersluiting tot 25 augustus --- Gratis verzonden vanaf € 35,- **** Webwinkelkeur √

Guusje Nederhorst - Woezel en Pip boeken en kado's

Op deze pagina vind je alle boeken en geschenken van Woezel en Pip, geschreven door Guusje Nederhorst en met illustraties van Louise Geesink.

Guusje Nederhorst (1969-2004) was een Nederlandse actrice, zangerers en schrijfster. Na haar middelbare school werd zij bekend door haar rol in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Met drie collega's uit deze serie zong ze ook in een meidengroep, ze scoorde een nummer-1 hit en maakte een album. 

Vlak voor haar dood werd bekend dat ze aan borstkanker leed. Zelf wist ze dit al kort na de geboorte van haar zoon. Op 34-jarige leeftijd overleed ze aan deze ziekte in haar woonplaats Den Haag, zes dagen voor haar 35e verjaardag.

In de laatste maanden voor haar dood was ze bezig met het schrijven van een kinderboek en bijbehorende cd. Haar verhalen zijn gebundeld in het voorleesboek Woezel en Pip, een boek voor jonge kinderen met in de hoofdrol de twee hondjes. Het boek met acht voorleesverhaaltjes is in samenwerking met Nederhorst voorzien van illustraties door Louise Geesink. Het boek is in maart 2005 uitgegeven, ruim één jaar na haar dood, en daarna volgden nog vele andere boeken, artikelen en films met Woezel en Pip in de hoofdrol.

Tegenwoordig worden de Woezel en Pip boeken en artikelen uitgebracht door Dromenjager. Een deel van de opbrengsten gaat naar het Guusje Nederhorst Fonds (GNF). Dit is een initiatief van Dinand en Lucy Woesthoff (eigenaren Dromenjager) en is geboren uit de liefde die Guusje voor kind en dier had. Het Fonds kiest jaarlijks twee goede doelen aan wie zij financiële steun biedt. Meer informatie over het fonds op: www.guusjenederhorstfonds.nl

 

Bron: Wikipedia / Dromenjager.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »