Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!

View our privacy policy and termen

Gratis verzonden vanaf € 35,-

Eric Carle, illustrator en kinderboekenschrijver

Eric Carle kinderboeken zijn nog steeds mateloos populair! Elk jaar verschijnen er weer nieuwe kinderboeken, speelgoed en andere artikelen met het werk van de auteur van 'Rupsje Nooitgenoeg'

Illustrator en kinderboekenschrijver Eric Carle (New York), 25 juni 1929) verhuisde op zesjarige leeftijd met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken. Zijn bekendste boeken zijn 'Rupsje Nooitgenoeg', en 'De spin die het te druk had'.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Bron: Wikipedia

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »